MENU

FREMTIDEN ER GRØN

Bornholm vender forhindringer til muligheder

Bornholm ligger i det helt østlige Danmark, Østersøen, og kaldes også klipperige - eller solrige ø. Bornholms hovedattraktionen er den meget varierende og smukke natur, med store skove, dramatiske klipper og sandstrande. Denne natur giver de lokale indbyggere bunker af sne, voldsomme bølger, og kraftige storme. Men det giver også øen timevis af solskinstimer, smukke strande og unikke attraktioner. Dette miljø trækker folk til øen, tiltrækker nye besøgende og får turister til at strømme til og vende tilbage år efter år.

Bæredygtig forretning

Bornholm vender forhindringer til muligheder

Der er dem, som mener, at teknologi, design og kreativitet hører hjemme i de store byer. At store problemer skal løses af store virksomheder i store kontorer. Men Bornholm har som samfund besluttet, at bevise det modsatte: at innovation, løsninger og udvikling kan ske hvor som helst, når som helst, af hvem som helst.

Går i spidsen og viser, at fremtiden tilhører dem, der opfinder den

Arbejdet med business centre på øen har haft en positiv effekt på erhvervsudviklingen i de seneste par år. Bornholm samler virksomheder og institutionelle kræfter og ressourcer i disse centre, med fokus på de lokale innovationer med internationalt potentiale.

Skaber vækst

Ved at skabe et innovativt miljø, har Bornholm formået at skabe vækst og nye arbejdspladser i den grønne branche.

Det gode liv

Alle kan ændre verden

Det bliver ofte sagt, at Bornholm er Danmark i en nøddeskal. Bornholm lader dig opleve meget af, hvad Danmark har at byde på: bakker, grønt og frodigt landbrugsjord og masser af skov. Og, som det eneste sted i Danmark, kan du også finde klipper på Bornholm. På den sydlige kyst ligger Dueodde, med en bred sandstrand med det fineste sand, man kan mønstre i Danmark.

Producerer lokale fødevarer

Bornholm er spiselig. Øens restauranter og fødevareproducenter er anerkendte for deres høje kvalitet, og for at have sin kulinariske base i skoven, ved kyst og ved hav.

Inddragelse af individet

Vi mener, at engagement og muligheden for at påvirke lokale beslutninger er den rigtige made, at støtte visionen om et bæredygtigt øsamfund på.

Et bærdygtigt samfund

Anderledes landbrug

Næsten halvdelen af hele befolkningen på Bornholm er landmænd. Én landmand har i særdeleshed har taget social ansvarlighed og bæredygtighed til hjerte. Han producerer svin i en skov i stedet for i en lade. Grisene får god mad, masser af frihed og frisk luft samt rigelig plads til at boltre sig, lege og snuse i jorden med deres snuder.

Rækker ud over øen

Bornholm har blandt andet cementeret et stærkt varemærke I sin mad, som baner vejen for lokale producenter til at sælge eksklusive lækkerier, herunder ost, økologisk kød, øl, karameller, chokolade, is og olie til kunder over hele verden.

Social ansvarlighed

Bornholm har udviklet flere nye forretningsmodeller, der giver meningsfuld beskæftigelse for mennesker med handicap eller andre udfordringer.

Grøn Energi

Alle kan ændre verden

Den grønne omstilling strækker sig længere end vedvarende energi og teknologiske løsninger. Det er utroligt vigtigt, at individet er en del af udviklingen. At vi lærer os selv og vores børn, at tænke bæredygtigt. At vi ændre vores egne vaner og øger mængden af grønne fødevarer. Deltagelse, åbenhed for udefrakommende og omtanke for vores miljø såvel som os selv, er de vigtigste elementer i livet på Bornholm.

Bright Green Island

Bright Green Island er visionen om et 100% bæredygtigt, CO2-frit samfund i 2025. Et samfund, der viser verden, at det er muligt for en lille ø, at lave vidensbaserede angreb på presserende globale udfordringer.

Effekten af en vindmølle

En vigtig kilde til vedvarende energi på Bornholm er vindkraft, som i dag dækker 50% af hele elforbruget.